( タンパク質 ) |
無機質 | |||||||||||||||
エ | 水 | タ | 脂 | 炭 | 灰 | ナ | カ | カ | マ | リ | 鉄 | 亜 | 銅 | マ | |
ネ | 分 | ン | 質 | 水 | 分 | ト | リ | ル | グ | ン | 鉛 | ン | |||
食品名 | ル | パ | 化 | リ | ウ | シ | ネ | ガ | |||||||
ギ | ク | 物 | ウ | ム | ウ | シ | ン | ||||||||
| | 質 | ム | ム | ウ | |||||||||||
ム | |||||||||||||||
kcal | g | g | g | g | g | mg | mg | mg | mg | mg | mg | mg | mg | mg | |
ゼラチン | 344 | 11.3 | 87.6 | 0.3 | 0 | 0.8 | 260 | 8 | 16 | 3 | 7 | 0.7 | 0.1 | 0.01 | 0.03 |
鶏卵(乾燥 卵白) | 378 | 7.1 | 86.5 | 0.4 | 0.2 | 5.8 | 1300 | 1300 | 60 | 48 | 110 | 0.1 | 0.2 | 0.14 | 1 |
カゼイン | 378 | 10.6 | 86.2 | 1.5 | 0 | 1.7 | 10 | 2 | 26 | 3 | 120 | 0.8 | 2.6 | 0.09 | 0.02 |
ふかひれ | 342 | 13 | 83.9 | 1.6 | 1.5 | 180 | 3 | 65 | 94 | 36 | 1.2 | 3.1 | 0.06 | 0.09 | |
分離大豆たんぱく | 388 | 5.9 | 79.1 | 3 | 7.5 | 4.5 | 1300 | 190 | 57 | 58 | 840 | 9.4 | 2.9 | 1.51 | 0.89 |
かつお(かつお節) | 356 | 15.2 | 77.1 | 2.9 | 0.8 | 4 | 130 | 940 | 28 | 70 | 790 | 5.5 | 2.8 | 0.27 | |
かつお(削り節) | 351 | 17.2 | 75.7 | 3.2 | 0.4 | 3.5 | 480 | 810 | 46 | 91 | 680 | 9 | 2.5 | 0.43 | 0.05 |
たたみいわし | 372 | 10.7 | 75.1 | 5.6 | 0.7 | 7.9 | 850 | 790 | 970 | 190 | 1400 | 2.6 | 6.6 | 0.13 | |
真さば(さば節) | 360 | 14.6 | 73.9 | 5.1 | 6.4 | 370 | 1100 | 860 | 140 | 1200 | 7.2 | 8.4 | 0.43 | 0.05 | |
まだら(干しだら) | 317 | 18.5 | 73.2 | 0.8 | 0.1 | 7.4 | 1500 | 1600 | 80 | 89 | 840 | 0.1 | 1.8 | 0.16 | 0.03 |
小麦タンパク(粉末) | 437 | 6.5 | 72.0 | 9.7 | 10.6 | 1.2 | 60 | 90 | 75 | 75 | 180 | 6.6 | 5 | 0.75 | 2.67 |
するめ | 334 | 20.2 | 69.2 | 4.3 | 0.4 | 5.9 | 890 | 1100 | 43 | 170 | 1100 | 0.8 | 5.4 | 0.99 | 0.06 |
かたくちいわし(田作り) | 336 | 14.9 | 66.6 | 5.7 | 0.3 | 12.5 | 710 | 1600 | 2500 | 190 | 2300 | 3 | 7.9 | 0.39 | 0.79 |
ほたてがい(貝柱 煮干) | 322 | 17.1 | 65.7 | 1.4 | 7.6 | 8.2 | 2500 | 810 | 34 | 120 | 610 | 1.2 | 6.1 | 0.08 | 0.1 |
にしん(数の子 乾) | 385 | 16.5 | 65.2 | 13.6 | 0.5 | 4.2 | 1400 | 46 | 65 | 150 | 500 | 1.9 | 5.4 | 0.08 | 0.07 |
さくらえび(巣干し) | 312 | 19.4 | 64.9 | 4 | 0.1 | 11.6 | 1200 | 1200 | 2000 | 310 | 1200 | 3.2 | 4.9 | 3.34 | 0.23 |
かたくちいわし(煮干) | 332 | 15.7 | 64.5 | 6.2 | 0.3 | 13.3 | 1700 | 1200 | 2200 | 230 | 1500 | 18 | 7.2 | 0.39 | |
繊維状大豆たんぱく | 383 | 5.8 | 59.3 | 5 | 25.2 | 4.7 | 1400 | 270 | 70 | 55 | 630 | 8.2 | 2.4 | 1.13 | 1.02 |
さくらえび(煮干) | 273 | 23.2 | 59.1 | 2.5 | 0.1 | 15.1 | 3400 | 680 | 1500 | 260 | 860 | 3 | 4.1 | 2.61 | 0.2 |
うまづらはぎ(味付開き干し) | 292 | 21.5 | 58.9 | 1.6 | 10.4 | 7.6 | 2400 | 310 | 190 | 84 | 370 | 1.5 | 2.4 | 0.1 | 0.1 |
濃縮大豆たんぱく | 361 | 6.8 | 58.2 | 1.7 | 27.9 | 5.4 | 550 | 1300 | 280 | 220 | 750 | 9.2 | 3.1 | 0.99 | 2 |
牛肉 ビーフジャーキー | 315 | 24.4 | 54.8 | 7.8 | 6.4 | 6.6 | 1900 | 760 | 13 | 54 | 420 | 6.4 | 8.8 | 0.25 | 0.13 |
湯葉(干し) | 511 | 6.5 | 53.2 | 28 | 8.9 | 3.4 | 13 | 850 | 200 | 200 | 600 | 8.1 | 5 | 1.6 | |
干しやつめ | 508 | 14.3 | 50.3 | 31.2 | 0.5 | 3.7 | 130 | 650 | 16 | 49 | 240 | 31.6 | 5.9 | 1.8 | 0.1 |
むろあじ(くさや) | 240 | 38.6 | 49.9 | 3 | 0.3 | 8.2 | 1600 | 850 | 890 | 65 | 810 | 3.2 | 3.2 | 0.26 | |
凍り豆腐 | 529 | 8.1 | 49.4 | 33.2 | 5.7 | 3.6 | 380 | 30 | 660 | 120 | 880 | 6.8 | 5.2 | 0.55 | 4.5 |
鶏卵(乾燥 全卵) | 608 | 4.5 | 49.1 | 42 | 0.2 | 4.2 | 490 | 560 | 210 | 35 | 700 | 3 | 2 | 0.15 | 0.08 |
干しえび | 232 | 24.2 | 48.6 | 2.8 | 0.3 | 24.1 | 1500 | 740 | 7100 | 520 | 990 | 15.1 | 3.9 | 5.17 | 3.93 |
きびなご(調味干し) | 274 | 32.2 | 47.9 | 7.4 | 0.5 | 12 | 2600 | 660 | 1400 | 170 | 1200 | 5.9 | 0.7 | 0.19 | 0.41 |
粒状大豆たんぱく | 360 | 7.8 | 46.3 | 3 | 36.7 | 6.2 | 3 | 2400 | 270 | 290 | 730 | 7.7 | 4.5 | 1.41 | 2.61 |
さきいか | 279 | 26.4 | 45.5 | 3.1 | 17.3 | 7.7 | 2700 | 230 | 23 | 82 | 430 | 1.6 | 2.8 | 0.27 | 0.07 |
うるめいわし(丸干し) | 239 | 40.1 | 45.0 | 5.1 | 0.3 | 9.5 | 2300 | 820 | 570 | 110 | 910 | 4.5 | 2.7 | 0.23 | 0.12 |
みりん干し(かたくちいわし) | 340 | 18.5 | 44.3 | 7 | 25 | 5.2 | 1100 | 420 | 800 | 73 | 660 | 3.7 | 3.5 | 0.32 | 0.36 |
チーズ(パルメザン) | 475 | 15.4 | 44.0 | 30.8 | 1.9 | 7.9 | 1500 | 120 | 1300 | 55 | 850 | 0.4 | 7.3 | 0.15 | |
いかなご(煮干) | 245 | 38 | 43.1 | 6.1 | 1.5 | 11.3 | 2800 | 810 | 740 | 130 | 1200 | 6.6 | 5.9 | 0.13 | 0.37 |
ほたるいか(燻製) | 325 | 23 | 43.1 | 7.5 | 21.3 | 5.1 | 1500 | 240 | 55 | 56 | 650 | 10 | 5.2 | 12 | 0.34 |
あまのり(焼き) | 188 | 2.3 | 41.4 | 3.7 | 44.3 | 8.3 | 530 | 2400 | 280 | 300 | 700 | 11.4 | 3.6 | 0.55 | 3.72 |
すけとうだら(すきみだら) | 174 | 38.2 | 40.5 | 0.3 | 0.1 | 20.9 | 7400 | 540 | 130 | 54 | 340 | 1.9 | 0.1 | 0.09 | 0.02 |
しらす干し(半乾燥品) | 206 | 46 | 40.5 | 3.5 | 0.5 | 9.5 | 2600 | 490 | 520 | 130 | 860 | 0.8 | 3 | 0.07 | 0.17 |
ぼら(からすみ) | 423 | 25.9 | 40.4 | 28.9 | 0.3 | 4.5 | 1400 | 170 | 9 | 23 | 530 | 1.5 | 9.3 | 0.19 | 0.04 |
あまのり(味付け) | 179 | 3.4 | 40.0 | 3.5 | 41.8 | 11.3 | 1700 | 2700 | 170 | 290 | 710 | 8.2 | 3.7 | 0.59 | 2.35 |
あまのり(干し) | 173 | 8.4 | 39.4 | 3.7 | 38.7 | 9.8 | 610 | 3100 | 140 | 340 | 690 | 10.7 | 3.7 | 0.62 | 2.51 |
かわのり(干し) | 167 | 13.7 | 38.1 | 1.6 | 41.7 | 4.9 | 85 | 500 | 450 | 250 | 730 | 61.3 | 5.5 | 0.6 | 2.07 |
かつお(なまり節) | 173 | 58.8 | 38.0 | 1.1 | 0.5 | 1.6 | 95 | 630 | 20 | 40 | 570 | 5 | 1.2 | 0.2 | 0.03 |
あわび(干し) | 273 | 27.9 | 38.0 | 1.6 | 23.8 | 8.7 | 2900 | 490 | 39 | 110 | 300 | 2 | 1.6 | 0.74 | 0.05 |
パン酵母(乾燥) | 313 | 8.7 | 37.1 | 6.8 | 43.1 | 4.3 | 120 | 1600 | 19 | 91 | 840 | 13 | 3.4 | 0.2 | 0.4 |
きな粉(脱皮大豆) | 434 | 5 | 36.8 | 23.1 | 29.8 | 5.3 | 2 | 1900 | 180 | 230 | 630 | 5.6 | 3.7 | 1.1 | 2.2 |
きな粉(全粒大豆) | 437 | 5 | 35.5 | 23.4 | 31 | 5.1 | 1 | 1900 | 250 | 240 | 520 | 9.2 | 3.5 | 1.1 | |
大豆(国産,全粒,乾) | 417 | 12.5 | 35.3 | 19 | 28.2 | 5 | 1 | 1900 | 240 | 220 | 580 | 9.4 | 3.2 | 0.98 | 1.9 |
いか(燻製) | 206 | 43.5 | 35.2 | 1.5 | 12.8 | 7 | 2400 | 240 | 9 | 34 | 330 | 0.7 | 2.1 | 0.26 | 0.02 |
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